''ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ'' ΓΙΑ ΠΑΠΑ

Νέα καταγγελία για συγκάλυψη παιδεραστή ιερωμένου.

Αντιμέτωπος με νέα κατηγορία συγκάλυψης υπόθεσης παιδεραστίας από καθολικό κληρικό είναι ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ'.Ύστερα απο το δημοσίευμα της εφημερίδας <<Νew York Times>> την περασμένη εβδομάδα, βάση του οποίου ο πάπας Βενέδικτος όταν ήταν καρδινάλιος συμμετείχε σε προσπάθεια συγκάλυψης 2 κληρικών από τις ΗΠΑ και την Γερμανία που φέρονται να παρενοχλούσαν ανηλίκους,αυτήν την φορά κατηγορείται για την συγκάληψη ενός κουβανού κληρικού , του Ερνέρστο Μαρία Ρούμπιο, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψη την Κούβα το 1968 λόγω <<προβλημάτων ηθικού χαρακτήρα>>.
Την υπόθεση φέρνει στο φώς δημοσίευμα της Ιταλικής εφημερίδας <<La Repubblica>> βάση του οποίου ένα από τα θύματα του Ρούμπιο καταγγέλει - μέσω της δικηγόρου του - ότι υπέστει σεξουαλικές κακοποιήσεις από το 1985 εώς το 1987, όταν και εκκλησιαζόταν σε ενορία του Μαιάμι από τον συγκεκριμένο ιερέα.
Η δικηγόρος του καταγγέλοντος υποστηρίζει ότι ο κουβανός ιερέας << παρενόχλησε δεκάδες ανηλίκους κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ>> και ότι ο πάπας - τότε καρδινάλιος Ράτσιγκερ- << προστάτεψε τους παιδεραστές σε βάρος των πιστών και των οικογενειών τους>>. Επιπλέον , κατήγγειλε την Καθολική Αρχιεπισκοπή του Μαιάμι ζητώντας το ποσό των 20 εκ. δολαρίων ως αποζημίωση για τον πελάτη της.
Σημείωνεται πως οι κατηγορίες που αφορούν τον πάπα αναφέρονται στην περίοδο από το 1981 εώς το 2000, όταν ως καρδινάλιος Ράτσιγκερ ήταν επικεφαλής του συμβουλίου για την Ορθότητα της πίστης, το οποίο έχει την δυνατότητα να επιβάλει τιμωρίες. ακόμα και καθαίρεση, στους κληρικούς οι οποίοι δεν σέβονται τον ιερό χαρακτήρα της αποστολής τους.

ΠΗΓΗ εφημερίδα citypress.

Σχόλιο: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ.

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ "ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ"

Image and video hosting by TinyPic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

gnisios21@gmail.com